Илон Мъск предложи 5000 долара на 19-годишен младеж, за да изтрие

...
Илон Мъск предложи 5000 долара на 19-годишен младеж, за да изтрие
Коментари Харесай

Мъск предложи $5000 на младеж, за да не следи самолета му. Студентът го посъветва как да го блокира

Илон Мъск предложи 5000 $ на 19-годишен юноша, с цел да изтрие акаунта си в Туитър, посредством който наблюдава самолета на един от най-богатите хора в света, заяви Си Ен Ен.

Джак Суини (19 г.) е първокурсник в лицей и е създал способ за следене на полетите и пътуванията на притежателите на най-известните високотехнологични колоси. 

ElonJet има над 150 000 почитатели и употребява бот, който Суини е създал, с цел да следи полетите на Мъск. След това каналът разгласява в Туитър информация за това по кое време и къде излетява или каца самолетът, както и за продължителността на всяко пътешестване. Първокурсникът в лицей е създал към дузина други сметки с ботове за полети, които наблюдават пътуванията на високопоставени софтуерни титани, в това число Бил Гейтс и Джеф Безос.  

Първоначалното непосредствено известие от Мъск е изпратено на 30 ноември. В него той пита студента дали може да смъкна тази информация, тъй като я счита за рискова за сигурността, като в това време му предлага 5000 $ и опция за стаж. Суини обаче отвръща с искане за 50 000 $, като декларирал, че може да употребява парите за лицей и може би за електрически автомобил на Tesla - Model 3.

След размисъл от близо 2 месеца най-богатият в света дава отговор, че не счита за вярно да заплаща, с цел да бъде отстранено следенето на полетите му от профила на студента и неговият необикновен обожател го поучава по какъв начин да го блокира. Според Суини наподобява Мъск се е вслушал в съвета му, само че споделя, че той още веднъж го следи, въпреки и малко по-трудно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР